NÄSSLANS DAG 3 MAJ
Nässlor är inte alltid så trevligt att ha på sin tomt, men de är supernyttiga att äta! Jag brukar torka nässelblad och mixa till pulver, vilket går utmärkt att strö på gröten, filen, tillsätta i myslin, smoothien eller varför inte göra nässelglass. Nässlor är mycket näringsrika. De innehåller band annat karotin, vitamin A, C och de flesta viktiga mineraler. Nässlor innehåller även mycket järn, vilket är bra för kvinnor, speciellt under deras fertila ålder. Så var inte bara irriterad på nässlorna i din trädgård, utan ta vara på de gratisvitaminer som växer där!
Nedan följer ett recept på nässelsemlor:

NÄSSELSEMLOR
6 dl vatten
200g gräddfil
1,5 dl solrosfrön
0,5 dl nässelpulver
4 dl havregryn
1 pkt torrjäst
2,5 dl grahamsmjöl
vetemjöl
Värm vätskan, tillsätt övriga ingredienser. Knåda tills degen lossar bunkens kanter. Låt jäsa 30 min. Baka ut till semlor, låt jäsa ytterligare ca 20 min. Pensla semlorna med uppvispad ägg och strö på havregryn, solrosfrön och pumpafrön. Grädda i 225 C 15-20 min.